Înghețată Perlazza
de orez cu lapte
- 800 ml lapte
- 160 ml orez Deroni sau Scotti
- 6 linguri de zahăr tos
- 2 ouă proaspete
- 1/2 plic zahăr vanilat
- o lingură kirsch
- 1/2 linguriță esență de rom
- sare
Laptele se pune la fiert cu 4 linguri de zahăr și 1/2 plic zahăr vanilat. Orezul se spală bine, se scurge și se fierbe în lapte sub capac la foc mic timp de 15 minute (al dente). Se stinge focul și se lasă acoperit tot 15 minute.
O parte se poate consuma imediat iar 400 g se pune la răcit în apă, sau se pot face două porții de înghețată.
Se separă albușurile într-un castron mare de porțelan, se pune un praf de sare fină și se bat spumă tare cu telul.
Gălbenușurile se amestecă cu orezul răcit, se adaugă două linguri de zahăr, o lingură de kirsch și 1/2 linguriță esență de rom, apoi se amestecă cu spuma, se toarnă în caserolă și se dă la congelator în compartimentul de congelare rapidă. Se amestecă după o oră, iar după o oră și jumătate se poate transfera în pahare de carton care se pun înapoi în congelator.
Se servește ornată cu cireșe, fragi sau alte fructe, și puțin lichior de ananas.
Dacă se păstrează mai mult timp la congelator se mai adaugă kirsch deasupra și când este servită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu