duminică, 26 noiembrie 2023

Varză cu tăiței de casă și slănină afumată

 Varză cu tăiței de casă și slănină afumată

- ca la Arad -


  • 1 kg varză dulce
  • 250 g tăiței de casă
  • 250 g făină
  • 120 g margarină
  • 250 g slănină afumată
  • 100 g cașcaval
  • 3 linguri sos alb
  • 1 ou
  • 1/2 l supă
  • 250 g piept afumat
  • sare și piper
   Slănina se taie julien și se pune într-o cratiță la foc. Când începe să se rumenească se pune varza tăiată fideluță și supa și se înăbușă.
Când este gata și scăzută, se pun tăițeii fierți  în apă cu sare (cca 15 minute), se amestecă cu cașcavalul ras, sosul alb, puțin piper măcinat și se dă la rece. Separat se face un aluat din făină, unt sau margarină, sare și puțină apă; se întinde aluatul pe o planșetă presărată cu făină. Compoziția de mai sus se îmbracă în foaie de aluat și se dă la cuptor în tavă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu