sâmbătă, 24 august 2024

Piperchi tsigãrsiti

 Piperchi tsigãrsiti

       - ardei trași la tigaie -

din bucătăria aromână


  • 2 ardei capia
  • 2 - 3 roșii bine coapte
  • 50 - 80 g brânză de oi tare
  • 2 ouă
  • 1 - 2 căței de usturoi opțional
  • 2 linguri ulei
  • sare și piper
Ardeii și roșiile se curăță și se taie bucăți mai mari. 
Se prăjesc ardeii în ulei până se moaie și se rumenesc puțin, apoi se adaugă usturoiul tăiat care se lasă puțin, apoi roșiile, sarea și piperul măcinat. După ce a scăzut puțin zeama și s-a mai legat, se pune brânza sfărâmată, se amestecă și se pun ouăle bătute ca pentru omletă. Se amestecă, se lasă puțin pentru a lega totul dar nu prea mult să nu prindă gust de omletă.
Se servește caldă direct din tigaie în care se întinge cu pâine, eventual prăjită.
Se poate servi și cu mămăligă.
Brânza se poate înlocui cu urdă, cu brânză de vacă, sau se poate combina cu brânză de burduf.

Sursa: Aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu