marți, 11 februarie 2025

Colier de miel Geneviève

Colier de miel Geneviève*




  • 2 buc colier** de miel de persoană
  • o legătură de pătrunjel
  • o căpățână de usturoi
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 6 linguri ulei de măsline
  • o lingură de unt proaspăt
  • făină
  • sare
   Într-un vas de fontă cu toarte și capac se pun 6 linguri de ulei de măsline și când s-a încălzit se pun colierele și se lasă să se rumenească ușor după care se scot pe un taler. 
Pătrunjelul și usturoiul curățat se trec prin mașina de tocat și se pune în sosul din vas la foc domol timp de 3 - 4 minute. 
Se pune făina (amestecată cu puțină apă într-un castronaș) și se amestecă pe foc până se leagă un sos omogen în care se reintroduc medalioanele pe lat ca să se acopere cu sos pe trei sferturi. Acoperiți cu capacul și lăsați la fiert, la foc mic, timp de o oră și jumătate sau două ore.
În vasul de servit, încălzit în prealabil, se pun două gălbenușuri de ou care se subțiază cu sosul din vas și se adaugă o lingură de unt proaspăt amestecând mereu. Acoperiți totul și serviți la masă.


* După Jean Valnet - Tratamentul bolilor prin legume, fructe și cereale
** carne de la ceafă și de pe omoplați

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu