sâmbătă, 18 aprilie 2020

Castane glasate


   Castane glasate

   - 6 persoane - 
  • 800 g castane
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri sos brun
  • 80 g făină de cartofi
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 1/2 l supă sau apă
  • 25 g unt
  • puţină sare
   Castanele se curăţă de coaja exterioară, apoi se opăresc câte 5 - 6 bucăţi, se curăţă de pieliţă şi se pun în apă rece. Într-un vas mic se pun castanele, supa, untul şi puţină sare, se fierb circa 10 minute la foc domol cu capac, apoi se dau deoparte. Separat se pune la foc zahărul cu puţină apă şi când s-a caramelizat se stinge cu supa şi sosul brun. Se leagă cu făina de cartofi diluată în vin roşu şi se mai fierbe 3 - 4 minute cu castanele. 
   Castanele glasate se servesc ca garnitură la preparatele de vînat, de gâscă, de şuncă etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu