miercuri, 15 aprilie 2020

Curcan umplut cu carne


   Curcan umplut cu carne

(cu garnitură de coșulețe​ de foitaj umplute cu pireu de castane și mazăre sotată)

                                              — 8 - 10 persoane —

   1 curcan (sau curcă) de circa 3,5 kg, 400 g carne albă de vițel sau porc, 1 felie de franzelă​, sare, piper, Maggi
2 ouă, 400 g castane, 500 g mazăre, un pahar de lapte, 150 g unt, un păhărel vin roșu, ½ lingură de făină și ½ l supă din oase de curcan, 14 coșulețe din foitaj (v. rețeta)

   Curcanul se prepară pentru umplut ca la ,,Curcan umplut cu ficat și arahide" (vezi reţeta aici ). Se umple cu carnea de vițel sau porc și franzela înmuiată și stoarsă, date prin mașina de tocat și amestecate cu 2 ouă, sare, piper si Maggi. Se dă la cuptor cu sare, grăsime, puțină apă si cozile de ciuperci tăiate​. Când s-a rumenit după circa 2 ore se scoate și în tavă se face sosul cu făină înăbușită, supă, jiu de friptură și vin roșu, apoi se strecoară. Curcanul se taie artistic, și se așează pe platou garnisit cu coșulețele de foitaj umplute cu pireu de castane (v.  reteta ) și cu mazăre ,,franţuzească" sotată în unt (v. reţeta aici ). Sosul se servește la sosieră și se pune puțin pe friptură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu