Pască cu brânză de vaci
— 8 persoane —
🔸️500 g aluat de cozonac simplu (v. rețeta
aici ),
🔸️400 g brânză de vaci,
🔸️2 ouă, 3 gălbenușuri,
🔸️200 g zahăr,
🔸️vanilie,
🔸️coajă de lămâie,
🔸️o lingură făină,
🔸️80 - 100 g stafide,
🔸️30 g unt.
Se tapetează cu aluat de cozonac o formă de tartă mai mare, unsă cu unt. Brânza se dă prin sită și se amestecă cu 2 ouă, 2 gălbenușuri, zahărul, coaja de lămâie, vanilia, făina, stafidele şi puțină sare. Se umple tarta şi cu restul de aluat se face un lanț care se pune în marginea formei (peste brânză). Se lasă 20 minute la cald şi când aluatul a început să crească se unge toată suprafața cu gălbenuș diluat. Se dă la cuptor moderat circa 40 minute. După primele 5 minute se reduce flacăra la jumătate. Dacă brânza este prea compactă se amestecă cu 2 linguri smântână sau cu 25 g unt proaspăt topit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu