miercuri, 15 aprilie 2020

Mazăre franţuzească


   Mazăre franţuzească

   Mazăre sotată în unt


                                   - 6 persoane -

  • 600 g mazăre fină curăţată
  • 300 g arpagic
  • 150 g unt
  • 1 1/2 pahar supă
  • 1 marulă
  • 1 legătură de mărar
  • 1/2 lingură de făină
  •  sare, puţin zahăr
   Mazărea se fierbe în apă cu sare timp de 5 minute. Se strecoară şi se pune într-o cratiţă cu marula opărită, tăiată bucăţi, arpagicul puţin sotat, şi se fierbe cu capac, cu 100 g de unt, sare, puţin zahăr şi supa. Când mazărea este fiartă se pune restul de unt amestecat cu făină şi se mai fierbe 3 - 4 minute. Se termină cu verdeaţa tocată.


                                            -//-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu